judith mínguez

amor propio

Amor propio és una obra de videoart que té com a rerefons l’obsessió de la societat actual pel culte al cos. La societat està marcada per uns cànons de bellesa que estableixen els medis, de com arribar a la perfecció.

L’autora ho defineix com un sense sentit sobre l’amor propi, per una banda arrisquem el nostre cos per, al mateix temps millorar-lo a ulls de la societat i així, agradar-li a ella i a nosaltres mateixos.

Es tracta d’una vídeo-instal·lació que combina l’actual quotidianitat que se li ha atorgat a les operacions estètiques amb una dosi de realisme sobre aquest tipus d’operacions que es realitzen de manera voluntària. 

Per realitzar la seva obra, Judith Mínguez, s’ha vist influenciada tant pel seu entorn com per artistes que anteriorment ja han treballat l’obsessió per canviar el cos humà, per dur-lo al que per certs individus és la perfecció. L’artista francesa Orlan que va fer del seu cos la seva major obra d’art i Marc Quinn amb la seva reflexió sobre l’abús de la cirurgia  plàstica en personatges coneguts com Michael Jackson, han estat els seus principals referents.

Maria Nicolau

_________________________

la mano robada

_________________________ 

16 polivalent | planta 1

divendres 3 d’agost de 18 a 00h

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: