N(eat)ART

Amb la primera edició d’ARTNIT_campos, un grup d’artistes internacionals s’ajunten a la casa “Plaça 9″ per un projecte interdisciplinari entorn a l’eat_art. En principi era l’Arbre. Des que la indústria alimentària va proposar la seva ètica i va imposar els seus mètodes de producció, distribució i consum, -com a competència a l’àmplia xarxa de petits productors locals que fins llavors havien proveït la població sense problemes ni excedents- hem viscut un distanciament cada vegada major entre la naturalesa i l’origen dels aliments que es necessiten per a viure.

Avui dia som sempre més conscients del dany provocat -a diferents escales- per l’actual model, tant a nivell de salut física com a mediambiental. 

Sempre més som partícips d’una nova filosofia alimentària, nous valors més propers a l’entorn, que busquen recuperar i conservar els béns locals i que són en contra de la uniformitat cultural gastronòmica de cada lloc, en el respecte de la terra i els sabors madurats sota el sol.

eat-art-bre

2monos realitzarà una instal·lació escultòrica comestible (en part) composta per una representació d’un arbre en que de les seves branques penjaran els aliments provinents del territori local (llesques de pa, tomàtigues, etc). El visitant podrà trobar tots els ingredients per a preparar el seu propi “pa amb oli” directament de l’arbre.

En el mostrador de la tenda de Dominik Kraehenmann, el públic podrà intervenir a l’animació interactiva creada per Joan Àvila, connectada a l’ambientació sonora produïda per Jan Postel i Georg Redding.


Aquest conjunt d’obres permetrà al visitant prendre consciència sobre l’origen dels aliments, submergint-lo en una ambientació que estimularà tots els seus sentits, per a convertir-lo en part activa de l’obra.

_________________________

26 plaça 9 N(eat) ART 

divendres 3 d’agost de 18 a 00h

6 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: